15 kathedralen en kerken in Picardië

Picardië, een regio vol met prachtige kathedralen en kerken die je terugvoeren naar vervlogen tijden. Stap binnen in de spectaculaire kathedraal van Amiens en laat je betoveren door de imposante gotische architectuur en de schitterende glas-in-lood ramen. Of bewonder de gotische kathedraal van Beauvais, met zijn indrukwekkende kerkschip en de hoogste gewelven ter wereld. En vergeet vooral niet de gotische basiliek van Saint-Quentin te bezoeken, met zijn elegante torens en rijkelijk versierde gevels. Of je nu een liefhebber bent van kunst, geschiedenis of gewoonweg geïntrigeerd raakt door de pracht en praal van deze religieuze gebouwen, Picardië zal je ongetwijfeld betoveren met zijn rijke religieuze erfgoed. Ga op ontdekkingstocht en laat je verwonderen door de majestueuze kathedralen en kerken die deze regio rijk is.

1. Verken de gotische grootsheid van de kathedraal van Amiens

De kathedraal van Amiens is een indrukwekkend bouwwerk dat je niet mag missen tijdens je bezoek aan Picardië. Deze gotische kathedraal is een van de grootste ter wereld en staat bekend om zijn prachtige architectuur en gedetailleerde beeldhouwwerken. Stap binnen en laat je betoveren door de hoge gewelven en de kleurrijke glas-in-loodramen. Vergeet ook zeker niet om naar de top van de kathedraal te klimmen voor een adembenemend uitzicht over de stad.

2. Duik in de geschiedenis van de kerk van Saint-Leu

De kerk van Saint-Leu in Amiens neemt je mee terug in de tijd. Deze historische kerk, gelegen in de charmante wijk Saint-Leu, is een van de oudste kerken van de stad. Bewonder de prachtige gotische architectuur en ontdek de rijke geschiedenis van het gebouw. Binnenin vind je verschillende kunstwerken en begraafplaatsen. Neem de tijd om rond te dwalen en de verhalen van deze bijzondere plek te ontdekken.

3. Ontdek de verborgen charmes van de Abdijkerk van Saint-Riquier

De Abdijkerk van Saint-Riquier is een verborgen parel in Picardië. Deze bedevaartskerk, dat oorspronkelijk uit de 8e eeuw stamt, heeft een mix van romaanse en gotische elementen. Wandel door de imposante kloostergangen en bewonder de prachtige fresco’s en glas-in-loodramen. Vergeet ook niet om de mooie tuinen rondom de kerk te verkennen. Geniet van de rust en de sereniteit van deze bijzondere plek.

4. Bewonder de elegante architectuur van de Notre-Dame van Noyon

De Notre-Dame van Noyon is een meesterwerk van gotische architectuur. Deze majestueuze kathedraal staat bekend om zijn verfijnde details en elegantie. Binnenin vind je prachtige kunstwerken en beeldhouwwerken. Neem de tijd om de verschillende kapellen en de bijbehorende verhalen te ontdekken. Beklim de toren voor een panoramisch uitzicht over de stad en geniet van het adembenemende uitzicht op deze indrukwekkende kerk.

5. Bezoek de serene Sint-Pieterskerk in Beauvais

De Sint-Pieterskerk in Beauvais is een oase van rust in het hart van de stad. Deze gotische kerk staat bekend om zijn hoge gewelven en imposante architectuur. Binnenin vind je prachtige glas-in-loodramen en een serene sfeer. Neem de tijd om rond te wandelen en de verschillende kapellen te verkennen. Vergeet niet om ook de prachtige tuin van de kerk te bezoeken, waar je even kunt ontspannen en genieten van de rustige omgeving.

6. Ontdek de kunstige glas-in-loodramen in de kathedraal van Laon

De kathedraal van Laon, gelegen in de stad Laon, staat bekend om zijn prachtige glas-in-loodramen. Deze kunstige ramen, daterend uit de 13e eeuw, zijn ware meesterwerken van vakmanschap en vertellen religieuze verhalen op een kleurrijke en levendige manier. Terwijl je door de kathedraal wandelt, word je betoverd door de schitterende kleuren die door de ramen schijnen en de prachtige details van de afbeeldingen in het glaswerk. Het is een unieke ervaring die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Picardië.

7. Herbeleef de middeleeuwen bij de kerk van Saint-Martin in Creil

De kerk van Saint-Martin in Creil neemt je mee terug in de tijd naar de middeleeuwen. Deze indrukwekkende kerk werd gebouwd tussen de 12e en 16e eeuw en ademt nog altijd de sfeer van vroeger uit. Binnenin vind je prachtige fresco’s, gotische bogen en een imposant orgel. Terwijl je door de kerk loopt, voel je de geschiedenis tot leven komen en krijg je een glimp van hoe het leven er vroeger uitzag. Het is een fascinerende plek voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur.

8. Geniet van de rustieke schoonheid van de kerk van Saint-Jacques in Compiègne

De kerk van Saint-Jacques in Compiègne is een waar pareltje van rustieke schoonheid. Deze 15e-eeuwse kerk combineert gotische en renaissancistische elementen en straalt een serene en sfeervolle ambiance uit. Het interieur van de kerk is al even indrukwekkend, met prachtig houtsnijwerk en een kleurrijk altaarstuk. Breng een bezoek aan deze charmante kerk, steek een kaarsje aan en geniet van het moment van rust en bezinning.

9. Maak kennis met de bijzondere kerk van Saint-Sépulcre in Abbeville

De kerk van Saint-Sépulcre in Abbeville is een bijzondere kerk met een uniek verhaal. Deze 15e-eeuwse kerk, gelegen aan het Place Saint-Sépulcre, is gebouwd als een replica van de Heilig Grafkerk in Jeruzalem. Het interieur van de kerk is prachtig versierd met beelden, fresco’s en een indrukwekkend orgel. Bezoek deze kerk en laat je betoveren door de mystieke sfeer en de architectonische pracht.

10. Ervaar de historische betekenis van de kathedraal Saint-Gervais-Saint-Protais in Soissons

De kathedraal Saint-Gervais-Saint-Protais in Soissons is een indrukwekkend bouwwerk met een rijke historische betekenis. Deze gotische kathedraal, gebouwd tussen de 12e en 16e eeuw, is een van de mooiste voorbeelden van gotische architectuur in Picardië. Het interieur van de kathedraal is adembenemend, met prachtige gewelfde plafonds, glas-in-loodramen en een schitterend altaar. Breng een bezoek aan deze historische kathedraal en laat je meevoeren naar vervlogen tijden.

11. Ontspan in de vredige tuinen van de kerk van Saint-Germer-de-Fly

Bezoek de schilderachtige stad Saint-Germer-de-Fly en geniet van de rust en sereniteit van de prachtige tuinen rondom de kerk. Hier kun je wandelen tussen kleurrijke bloemen en groene gazons terwijl je luistert naar het rustgevende geluid van kabbelend water van nabijgelegen fonteinen. Neem plaats op een bankje en laat de tijd even stilstaan terwijl je geniet van de vredige atmosfeer om je heen.

12. Waardeer de Romaanse invloeden in de kerk van Saint-Pierre in Roye

Bewonder de prachtige Romaanse architectuur van de kerk van Saint-Pierre in Roye. De zorgvuldig uitgesneden stenen en de karakteristieke ronde bogen geven een gevoel van elegantie en tijdloze schoonheid. Stap binnen en ontdek de serene sfeer van dit historische gebouw terwijl je de opmerkelijke details bewondert.

13. Verwonder je over de mix van stijlen bij de Notre-Dame van Senlis

Maak een wandeling door de straten van Senlis en laat je betoveren door de fascinerende mix van architectonische stijlen van de Notre-Dame kerk. Hier zie je elementen uit de Romaanse, Gotische en Renaissance periode samenkomen, wat resulteert in een uniek en harmonieus geheel. Betreed de kerk en bewonder de prachtige kunstwerken en religieuze symbolen die de geschiedenis van dit bijzondere gebouw weerspiegelen.

14. Ontdek de legendes van de kerk van Saint-Firmin in Saint-Valery-sur-Somme

Reis naar het charmante Saint-Valery-sur-Somme en duik in de mysterieuze legendes achter de kerk van Saint-Firmin. Volgens de verhalen zou de kerk zijn gebouwd op de plek waar de heilige Firminus werd gemarteld. Verken het interieur van de kerk en zie of je de geest van de heilige kunt voelen tijdens het bewonderen van de prachtige glas-in-lood ramen en de imposante architectuur.

15. Ga op zoek naar de oudste kerkdetails in de kerk van Sainte-Marie-Madeleine in Péronne

Ontdek de rijke geschiedenis van Péronne terwijl je de kerk van Sainte-Marie-Madeleine verkent. Deze charmante kerk herbergt enkele van de oudste kerkdetails in de regio. Loop over de eeuwenoude vloeren en bewonder de met zorg bewaarde kunstwerken die de tand des tijds hebben doorstaan. Laat je betoveren door de historische sfeer van dit bijzondere gebouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *